Demak'Up Bio, gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels met GOTS-certificaat

 

Demak'Up Bio wattenschijfjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels met GOTS-certificaat. Het acroniem GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en heeft tot doel de criteria vast te stellen voor de kwalificatie ‘biologisch’ van de natuurlijke vezels. Deze norm garandeert milieuvriendelijke productieprocessen, de bevordering van het gebruik van biologische vezels en het respect voor en verbetering van de arbeidsomstandigheden.


Deze certificering wordt toegekend door de certificeringsinstantie Ecocert, die bij elke levering van grondstof een transactiecertificaat meestuurt, dat garandeert dat het geleverde katoen biologisch is.

 

Het katoenproductiebedrijf is ISO 9001-gecertificeerd, wat de traceerbaarheid van het door de leveranciers geleverde katoen garandeert. Bovendien is de productiecampagne van onze nieuwe Demak'Up Bio wattenschijfjes omgeven met extra voorzorgsmaatregelen zoals de ‘lijnvrijgave’ om te garanderen dat het product voor 100% uit gecertificeerde biologische katoenvezels bestaat.


De leverancier van de katoenvezels moet deelnemen aan de GOTS-certificeringsprocedure die gebaseerd is op een jaarlijkse inspectiecyclus ter plaatse (met eventueel bijkomende onaangekondigde inspecties). Hij moet in het bezit zijn van een geldig conformiteitscertificaat waarin de gecertificeerde producten en de onder de certificering vallende verwerkings-, fabricage- en handelsactiviteiten zijn vermeld.

 

NIEUWE

 

Demak'Up ongebleekte wattenschijfjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels Al onze katoenen wattenschijfjes hebben een natuurlijke crèmekleur omdat ze niet chemisch gebleekt zijn. De kleine puntjes die zichtbaar zijn op het oppervlak zijn afkomstig van het katoenzaad, ze zijn natuurlijk en veranderen niets aan de kwaliteit en de zachtheid van uw wattenschijfje. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels en bevatten 0% chloor, kleurstoffen en kunststoffen. Al ons katoen wordt in Frankrijk gemaakt.